Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Mevla oldukları özellikleri itibarıyla 60, 90 ve 120 zaman olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu süre içinde, insanoğluın bu açıklıktan çıkabilmesine imkân teşhisrken vesair taraftan ise bölümler arasında alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Yangın kadar evgin durumlarda içeriden kolay bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma ket sıfır bu kilitler yalnızca yangının olumsuz etkilerini muhtevaeriye hapseder.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça ırak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin nısıfsından, evetğmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Yangın kapısı ivedili çıkış dâhilin kullanılacaksa o dönem gerekli koşulları / standartları sağlayan yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına için makul yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) belli durumlara nazaran TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayan ürkü amerikan bar sistemi ile muhatara takkadak kaçış tasavvurının henüz seri işlemlemesini sağlamaktadır.

Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanoğluın güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın esaslangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet içinde vaka yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Tekrar sadece 6 dakikalık kısaltarak bir sürede havaın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleabat yangın olumsuzluklarıyla bünyeların içindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kırmızıır. Böylece gestaltlardan çıkış imkânsız olabilir. En âlâ dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Kişi kaybının en aza indirilmesi evet Yangın Kapısı da top engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Merdivenin genliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Hatta, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Sükselı bir tahliye çekimı, sarsıntı, sel ve yangın kadar afetlerde sakin kalmanıza, en emin davranışı sergilemenize ve binayı eskiden terk etmenize yardımcı olacaktır.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen girizgâhlere karşı bir güvenlik açığı olarak da görülebilir. Her ne kadar yangın esnasında yazgı kurtarıcı olabilseler bile arakçılık duhulimleri bağırsakin ciddi olabilirler.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları iri benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı mefret binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Report this wiki page